Magyar English Pygmy-Dragons Logo

Nyitólap Tenyészállataim Kereskedelem Vásárlási feltételek GYIK Galéria
GYIK GYIK GYIK GYIK

Vásárlási feltételek

Garancia
Mind a saját, mind az eladásra kínált állatokat a lehető legjobb körülmények között tartom, és garantálom, hogy egészséges, jól fejlődő, evő és problémamentesen vedlő állatot adok el, ami legalább 12 hetes. Ez nem csupán a vevők, hanem az én érdekem is, mivel a rossz hírnév mindig könnyebben terjed, mint a nehezen felépített jó. A már átadott egyedekre azonban ennek ellenére sem vállalok teljes körű garanciát, mivel az átvétel után nem befolyásolhatom a vevő által biztosított körülményeket. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ritkán, minden előjel nélkül elpusztulhat egy-egy állat, így ha a vevő az átvételt követő egy héten belül, értelmes hangnemben jelentkezik, és meg vagyok róla győződve, hogy a vevő hibáján kívül pusztult el az egyed, úgy biztosítok cserelehetőséget.

Nem
Az ivadékok esetében erre nincs garancia, egyedtől függően legkorábban 4 hónapos kor környékén mondható konkrétum. Vitorlásgekkóknál a keltetési hőmérséklet sem biztos pont a születendő állat nemét illetően!
Amennyiben egy növendék állatot nőstényként adok el, arra garanciát vállalok. Amennyiben a későbbiekben kiderülne, hogy mégis hím, úgy hajlandó vagyok visszavásárolni, vagy a vételár felét visszatéríteni.

Szín
Az eladásra kínált állatok fényképeit mindig naprakészen tartom, a legjobb körülmények között készítem el. Az állat színe az átvételig változhat több körülmény miatt is (lásd napi és ontogenetikus színváltozás), a mintázat nyilvánvalóan közel azonos vagy élénkebb marad.
Amennyiben egy fiatal állatnál kiírom a színt (pl. vörös állatoknál), annak az oka, hogy ismertek a felmenőik, mind a szülők, mind a nagyszülők, ezért az adott színezetet várom tőle felnőttként. A fiatal, vörös egyedeket ránézésre nem lehet elkülöníteni barna vagy szürke társaiktól, csupán később, nyolc hónapos koruk környékén, áruk azonban -dekoratívabb kinézetük miatt- jelentősen eltérhet.
Amelyik fiatal állatnál a szín fel van tüntetve, ott a színre garanciát vállalok, és amennyiben felnőttként nem azt mutatja, aminek el lett adva, úgy a vevő kérésére visszavásárolom, ill. a vételár felét visszatérítem.
A vitorlásgekkók szín- és mintaváltozatairól bővebben ITT olvashatsz.
A vitorlásgekkók színváltozásáról és -fejlődéséről bővebben ITT olvashatsz.

Szállítás, foglalás és átvétel
Az állatok megtekinthetők és átvehetők személyesen nálam (Csömör, Pest megye), szállítás által, valamint a hazai börzéken.
Lehetőség van előzetes foglalásra a vételár legalább 30%-ának - vissza nem térítendő - átutalása esetén (Amennyiben a vevő visszamond egy foglalást, de később ismét lefoglal egy állatot, a korábban kifizetett foglaló összege nem vész el, hanem beszámításra kerül.)
Igény esetén, az állatok átvehetőek - a teljes vételár előzetes kiegyenlítése után - Csömör 10 km-es körzetében. Ennél nagyobb távolság esetén útiköltség ellenében vállalok szállítást. Különleges esetekben, nagyobb tétel vásárlása esetén egyeztetés alapján alakul.
Gekkót nem postázok és busszal sem küldök!

Ár
A gekkók ára több tényezőtől függ. A mintaváltozat nagyban befolyásolja az árakat, az eladó vitorlásgekkók közül legolcsóbbak a normál, minta nélküliek, legdrágábbak nálam a pinstripe és a vörös harlequin változatok, a többi szín-, és mintaváltozat a kettő közt helyezkedik el. Az árat az egyedi kinézet is befolyásolja, két, harlequin állat közt is jelentős lehet a különbség. Ezen túlmenően a nőstények jellemzően drágábbak, mint a hímek, mivel kevesebb van belőlük, és az árukat is rövid időn belül visszahozzák.
Az eladó vitorlásgekkók ára annyi, amennyi ki van írva. Kisebb engedményeket tudok tenni, azonban tartsuk észben, hogy nem piacon vagyunk! A nálam fellelhető állatok jelentős része ritkaságnak számít hazai viszonylatban, így nem is várható el, hogy mindenáron megváljak tőlük. Az angol nyelvű oldalra ilyesmit eddig nem kellett kiírnom, de sajnos magyar nyelven, úgy tűnik, szükség van rá.
Több állat vásárlása esetén, valamint visszajáró vevőknek mindig adok kedvezményt.

Keller Norbert
Csömör
pdragons.hu@gmail.com